Designstærk duo

Begge er helt nye, begge er velsignet med udtryksfuld form. Når udadvendt bildesign fra Spanien møder den nyeste variant af en klassisk krydseger, skal resultatet blive spændende. Og endnu en gang beviser AEZ, at man ikke hviler på laurbærrene når der kommer nye billmodeller, og altid præsenterer de matchende fælge med de nødvendige certificeringer.

Klassisk konstruktion med skinnende detaljer

krydsegerfælge er meget populære af en grund. De giver mulighed for at kombinere moderne og subtile detaljer med en klassisk grundkonstruktion. Det overordnede udseende af AEZ Porto dark er domineret af sarte eger med skrå overflader, mens fælgcenteret holdes meget kompakt. Den specielle opførsel kommer fra en kontrast, der skabes mellem de polerede egersegmenter og den grundlæggende maling i gunmetal. På billedet er Cupra Formentor monteret med AEZ-hjulene i 8,5x21 tommer, et stolt format, der fremhæver Porto darks fulde detaljerigdom. Denne fælg fås også i mange andre dimensioner mellem 18 og 21 tommer, hvilket gør den særligt velegnet til premium biler i mellem- og øvre mellemklasse.

Muskuløs og ekstravagant

Det spanske Seat-mærke er kendt for innovativt design. Seat's sporty spydspids, Cupra, har skubbet status quo lige siden dens genetablering. Dette er særligt imponerende i den første helt uafhængige model, Cupra Formentor crossover. Med en lavere og skrånende taglinje skiller spanieren sig ud fra masserne af SUV-coupéer, med sin karakteristiske aggressive front, mens den muskuløse bagdel med den karakteristiske LED-strimmel og de distinkte, fire udstødningsrør gør Formentor til en yderst udtryksfuld model.

Kvalitet i værktøjskassen

Formentors udseende set skiller  sig ud fra masserne, mens den teknisk set  kommer fra en gennemprøvet opskrift. Baseret på VW-koncernens MQB-platform har Seat bragt alt moderne og velegnet til daglig brug ind, startende med det brede motorudvalg, som er kombineret med en syvtrins dobbeltkoblingsgearkasse (sekstrins manuel gearskifte er forbeholdt standardmodellen) . Chassiset er valgfrit adaptivt, pladsfordelingen er meget generøs, og infotainmentsystemet er avanceret, men til at styre.

 

Noget for enhver

Med hensyn til motorisering kan Formentor-kunder vælge mellem syv aggregater, der er delvist koblet til drev og gearkassevariationer. Det starter med diesel- og benzinmotorer med 110 kW (150 hk) og frontdrev. De øvrige ydeevnetrin blandt de firecylindrede firehjulstræk spænder fra 140 kW (190 hk) til 228 kW (310 hk). Højdepunktet er den femcylindrede VZ5 med 287 kW (390 hk), der spurter fra nul til 100 km/t på 4,2 sekunder. 1.4 e-hybriden fås med 150 kW (204 hk) eller som VZ med 180 kW (245 hk).

Uanset hvilken trim du vælger: Sammen med AEZ Porto dark vil Cupra Formentor altid skære en fin figur. Anderledes bil, forskellig smag?

AEZ-konfiguratoren finder den rigtige fælg til enhver bilmodel.

Hvis du leder efter inspiration eller blot ønsker at lære det store AEZ-fællesskab at kende, vil du finde ligesindede på vores Facebook- og Instagram-sider.