Hu hej, vinteren er på vej

Vinteren kommer, langsomt men støt. Det er en god ting, som bilejer, hvis du er forberedt, både hvad angår udseende og teknologi, for eksempel med en fælg, der forsvarer sig voldsomt mod fra is, sne, grus eller vejsalt. Ligesom AEZ Berlin black, der takket være SRC (Salt&Sun Resistant Coating) tager rædslen ud af den kolde årstid. Berlin, der fås i farveskalaerne sort og sort/poleret, er den seneste kreation fra AEZ, og dens stjerneformede design er blevet skræddersyet specielt til Mercedes-biler. Gardiner op for vores drømmeteam: Den sorte Berlin møder kongen af ”hot hatches”, Mercedes-AMG A 45 S, som har et par interessante funktioner i stand, især til vinteren, bortset fra alle de andre generelle superlativer.

Verdens kraftigste firecylindrede

Ved lanceringen roste Mercedes-AMG A 45 S som en "hatchback-superbil", og det er meget rigtigt. Startende med motoren, der manuelt samles af en dedikeret mekaniker, som det er almindelig praksis hos AMG, og for første gang sætter en ny rekord: Med 421HK fra to liters cylindervolumen er det i øjeblikket den mest kraftfulde firecylindrede serieproducerede bil. Sprinten fra 0-100 km/t på 3,9 sekunder sender et stærkt budskab fra en hatchback. Eventuelt er en tophastighed på 270 km/t (i serie 250 km/t) mulig, hvilket vidner om "superbil"-påstanden, i hvert fald med hensyn til ydeevne.

Et rigtig sportsligt udseende

I modsætning til sine "civile" søskende holder A 45 S sig ikke tilbage, når det kommer til dens udseende. Massive lufthuller foran, et firerørs udstødningssystem med 90 mm diametre, en excentrisk tagspoiler, diffuser bagpå og motorhjelmens dominerende kraftkupler gør ikke kun indtryk, A 45 S AMG's lovende udseende leverer også varen. Kombinationen med AEZ Berlin black i dimensionen 9x19 tommer (ET52) med dæk i størrelse 255/35 er helt problemfri. De tyve sammenflettede dobbelte eger med den tydeligt polerede fælgflange vil fange dit øje, selv i lyset af AMG’ens vilde look. Faktisk formår de subtilt at understrege styrehusene. AMG-chauffører behøver ikke bekymre sig om godkendelser, for takket være ECE i dimensionen 8,5x19 ET46 med 245/35 dæk, handler det om "Plug&Play". Du kan finde yderligere fælgdesign, der er perfekt egnet til vinterbrug på grund af deres SRC-finish i 3D fælgkonfiguratoren.  

Vild hund i kort snor

Især om vinteren trækker det sofistikerede firehjulstræk 4MATIC+, der overfører kraft i kombination med en otte-trins dobbeltkoblingsgearkasse, et par tricks op af hatten. I daglig brug giver den optimal trækkraft på snedækkede veje, mens det er på racerbanen, den øger køredynamikken ved hjælp af momentvektor ved smart at fordele momentet, ikke kun mellem akslerne, men også mellem de to baghjul. Og for meget ambitiøse kørere er der en ”drift mode”, der demonstrerer, hvor cool AEZ Berlin black ser ud under hurtig rotation, hvilket kun bør udføres på en afspærret bane.