jorden rundt med ALCAR.

Med sit projekt ”Around the Earth” har Friedl Swoboda tænkt sig at rejse verden rundt om fire år i en Steyr-Puch Pinzgauer 6x6. Han afsluttede de første faser af sin rejse i 2018 og forventer at ankomme til Salzburg, hvor han startede, i 2022.

Alcar Pinzgauer

En vision. Et projekt. Et mål.
Dr. Gerfried Swoboda er ikke en, der går den slagne vej. Hans vision? Jorden rundt på ca. fire år i en Pinzgauer 718T fremstillet i 1990. Det er planen. Hans mål er meget klart, hvilket går rigtig godt i tråd med ALCAR.

For at kan han klare sig hele vejen rundt om jorden på mange forskellige veje og ”ikke-veje” samt grov grus og slam, har ALCAR WHEELS GmbH udstyret Gerfried Swoboda med det rigtige fodtøj: Den robuste DOTZ DAKAR er simpelthen lavet til denne rejse, en pålidelig ledsager til ham og hans Pinzgauer 718T på dette eventyr.

Pop-up_2

Bilen: Steyr-Puch Pinzgauer
Pinzgauer blev udviklet i Steyr-Daimler-Puch i Graz og bygget mellem 1971 og 2000. Den betragtes som en af de bedste terrænkøretøjer i verden. Et centralt rørchassis med portalaksler, der giver sensationelle terrænegenskaber, skiller sig ud som særlige tekniske egenskaber. Pinzgauer var tilgængelig i forskellige versioner som 4x4 og 6x6, som en lukket kassevogn eller med presenning, mens dens konstruktion muliggjorde en række specielle karosserier til militær og civil brug. Efter ca. 30.000 enheder stoppede produktionen i Graz-Thondorf i 2000. allerede mens Pinzgaueren blev produceret opnåede den kultstatus. kultstatus.

Pop-up_3


Den tidligere rejserute:
Tyskland - Polen - Litauen - Letland - Rusland - Kasakhstan - Kirgisistan - Tadsjikistan - Iran - Pakistan - Indien - Nepal - Kina

På trods af et spartansk miljø blogger Swoboda regelmæssigt om hans eventyrlige rejse rundt i verden - hvor han deler interessante indtryk af fjerne verdener og fantastiske billeder.

I slutningen af januar 2020 tager Swoboda ud på den anden del af sit eventyr.

Se her, det er spændende: https://aroundtheearth.world/blogbuch/

Bild_4  Bild_5  

Bild_6  Bild_7

Bild_8  Bild_9

http://www.alcar-wheels.com/