20 år med DOTZ

1999. Oprindeligt kendt som et fælgmærke fra Sydafrika, men lige før årtusindskiftet skiftede de fire markante bogstaver DOTZ, kontinent. Mærket blev integreret i BBV Beteiligungs GmbH, der nu er kendt som ALCAR. Dette var også starten på den kontinuerlige brandudviklings- og ekspansionsproces for at blive en europæisk topspiller på personbilseftermarkedet. I dag er DOTZ en uundværlig del af bilindustrien og garanterer den højeste kvalitet i en kontinuerlig skiftende bilindustri gennem yderligere teknisk udvikling. Det er grund nok til at tage et historisk tilbageblik.
Chrom. fælginnovationer i begyndelsen af 2000'erne inkluderede mange forskellige designvariationer. Derfor har DOTZ været en del af Essen Motor Show, den førende messe for bildele og tilbehør, i årtier.

Bild_3Bild_4Bild_1Fra venstre til højre: DOTZ Hockenheim, Essen Motor Show 2007, DOTZ Silverstone

DOTZ Brands Hatch, opkaldt efter den krævende britiske racerbane, dækker behovet for et ”Speed Style” tuningfælg. Den trendy dobbeltegerfælg et todelt look har en ekstremt dyb kant, et slående centerdesign og er Hif gloss lakeret. Med sin designfilosofi "Need for speed" henvendte DOTZ Brands Hatch sig til et moderne og ungt tuningpublikum. Unik og umiskendelig: DOTZ Las Vegas & DOTZ Las Vegas dark - kun for rolige nerver. Mørke fælge var sidste nyt på det tidspunkt og virkelige trendsættere på indstillingsscenen. Ud over kromversionen udviklede DOTZ den ekstreme fælg Las Vegas Dark.
Bestseller i mange år: DOTZ Imola. Som en klassisk 5 eger fælg skulle Imola blive beundret på mange biler i lang tid. DOTZ Imola var det perfekte valg for alle dem, der var på udkig efter et harmonisk, behageligt design til deres bil.


Bild_5Bild_6Bild_8Bild_7Fra venstre til højre: DOTZ Brands Hatch, DOTZ Las Vegas, DOTZ Imola, DOTZ Las Vegas dark

I 2008 var tiden inde. Med DOTZ Hanzo havde fælgspecialisten et hit, der ikke findes mage til i dag. Ofte kopieret, aldrig nået. DOTZs Hanzo er en massiv helstøbt fælg, hvis aggressive udseende giver kuldegysninger. Designet af de fem eger minder om et buet samurai-sværd og fanger øjet øjeblikkeligt.

Bild_9Den næste milepæl i DOTZ's historie markerede året 2010. Med de store succeser fra Brands Hatch, Imola og Hanzo var det et spørgsmål om ære at forfine designet og gå et skridt videre i udviklingen.
DOTZ Freeride-peak: Fælgen, der er designet med detaljeoptimering i tankerne, imponerer med sit stilfulde og sporty udseende og giver føreren en uafhængig profil.
DOTZ Tupac kombinerer excentrisk livsstil med ekstraordinær elegance, aggressiv flair med geometriske elementer. Tupac - navnet står for "kriger", "kæmper" og "budbringer" i henhold til dets afrikanske oprindelse - får sit militære design fra de fem dobbelteger og King Size fælgkant
DOTZ Mugello dark - sort magi: DOTZ forbedrede Mugellos udseende med de ti Y-eger med stærk sort..
DOTZ Mugello er også overbevisende i sort/poleret.


Bild_11Bild_10Bild_12Bild_13Fra venstre mod højre: DOTZ Tupac, DOTZ Freeride peak,, DOTZ Mugello dark, DOTZ Mugello

Den perfekte tilføjelse til tuningvåbenskabet. DOTZ Rapier, den ædle klinge blandt fælge, får selskab: i sort eller high gloss finish.
DOTZ Territory, en voldsom fælg med ti dobbelteger og en sporty karakter, forlænger rækkevidden af tuningfælge i SUV-segmentet.
Touge graphite - æstetik og styrke: De japanske bjergpas - Touges - er den ideelle legeplads til perfekt drifting. DOTZ Touge graphite er ikke kun den ideelle driftfælg, men den overbeviser også med individualiseringsmuligheder.

Bild_14Bild_15Bild_16Bild_17Fra venstre mod højre: DOTZ Rapier shine, DOTZ Rapier, DOTZ Territory dark, DOTZ Touge graphite

DOTZ Fast Seven - Pure Performance: Mens "The Fast and the Furious" kun er ved del fem, har DOTZ allerede nået syv. Med Fast Seven vil fælgmærket skabe så megen sensation i tuningverdenen, som om Vin Diesel kom kørende i sin 900 hestes Dodge Charger.
”Keep it sideways: DOTZ in the drift scene King Of Europe”

Bild_182014 var året - DOTZ byggede sin egen ædle DRIFTER, DOTZ DD1.Den er baseret på en BMW E92 M3 3,3 liters 6-cylindret motor med en Rotrex Kompressor, turboladet til at levere 550 hk til bagakslen. Med overbevisende komponenter af høj kvalitet fra partnerne Motul, KW, Falken, K-Sport, Remus, Mishimoto og Festool, gør det DD1 til en Racer.

Bild_19DOTZ Kendo
Den japanske kampsport Kendo har sine rødder i træning til sværdkampe i samurai-stil - men betragtes også som en særlig livsstil. Med DOTZ Kendo aluminiumsfælgen ser de ekstremt kantede dobbelt eger ud som hvirvlende knive, der roterer rundt om det dybe, polerede fælgcenter, når man kører.Bild_20
>>Revvo<<lution
En "industriel" revolution beskrives generelt som en teknisk strukturændring. Når man benævner aluminiumsfælgen DOTZ Revvo, er der mange detaljer involveret, som tilsammen resulterer i en >> Revvo << lution. DOTZ Revvo fås i bronze/poleret, gunmetal/poleret eller i en sort udgave - for alle, der kan lide fælgene lidt mørkere.
Bild_21Bild_22Bild_24Bild_23Fra venstre mod højre: DOTZ Revvo, DOTZ Revvo dark, DOTZ Revvo black Edition, DOTZ Revvo dark

Det er 2017: nyt år, ny præstation, DOTZ SP5! Det nye DOTZ-design SP5 dark garanterer et aggressivt udseende, som ingen nogensinde vil glemme.
DOTZ CP5 - konkav ydelse: Med DOTZ CP5 blev det klassiske 5-egerhjul tolket helt anderledes. Fælgen i matgrafit ser ikke kun større ud på grund af egernes forbindelse til fælgkanten, men også det specielt teknisk designede centerområde i 5-huls applikation, det "smarte center", fælgen ser dybere ud og kraftigere ud udenpå.
Bild_25Bild_26Bild_27Bild_28Fra venstre mod højre: DOTZ SP5 (customized), DOTZ SP5 black. DOTZ CP5 dark, DOTZ CP5

Aggressiv. Kantet. Tuning.
(DD2)I 2018 fejrede den anden DOTZ Project Car sin verdenspremiere på Essen Motor Show. DOTZ installerede en 2JZ GTE Toyota-motor i det ærværdige karosseri på en BMW Z4 Coupé. Så langt tilbage som 3l har dobbeltturbomotoren været langt foran sin tid på grund af drivlinjens enorme potentiale. Dette ekstravagante projekt blev udløst af den nye version af BMW Z4-efterfølgeren og Toyota Supra. DD2.JZ debuterede på Essen Motor Show.
Bild_29DOTZ Misano - Pushing the Limits
Ideen til DOTZ Misano tuningfælgen kommer fra den nye DOTZ-projektbil DD2.JZ, som en tilpasset konceptversion af alufælgen blev produceret til. Dybt center og et åbent egerdesign danner grundlaget. Konkav konstruktion handler om at opnå maksimal dybde. Teknisk ekspertise og dygtighed gjorde det muligt for DOTZ at opnå "maksimal ydelse". Maksimum tynde egerpar, der i den samlede komposition ligner delikate gafler, gør den nye Misano så unik.

Bild_30Bild_31Bild_32Bild_33Fra venstre mod højre: DOTZ Misano dark, DOTZ Misano dark, DOTZ Misano grey, DOTZ Misano grey


Men nu er vi nødt til at stoppe med at tænke på fortiden. Et kig på den nye sæson 2020 er bestemt det hele værd. Se på vores DOTZ-designeksplosion 2020.Hvis du virkelig er i humør, anbefaler vi at du skifter direkte til hjulkonfiguratoren for at udstyre din egen bil med de fælge, du ønsker, og bedst af alt så kan du straks kontakte den nærmeste forhandler..

 besøg DOTZ fælgkonfuratoren

Teaser