en tur, tak!
I bil på sommerferie
Interessante fakta om ferie
En sammenligning af de sidste otte år viser, at ferieplaner på tværs af alle europæiske lande har været faldende. Når det er sagt, tager 52 procent af europæerne i gennemsnit på sommerferie. Derfor planlægger over halvdelen af Europa en tur i år. Det gennemsnitlige budget er på ca. 17000,- KR. lidt over gennemsnittet for amerikanske borgere. På trods af at flere og flere mennesker har råd til at tage på ferie og gladelig gør det, vil den gennemsnitlige europæer gerne spare penge i sommerferierejser. De fleste tager en to-ugers ferie, hvor franskmændene fører statistikken med mere end to og en halv uge. 65 procent af europæerne foretrækker badebyer, mens omkring 20 procent rejser ind i bjergene. Alt i alt tilbringer flertallet af europæerne ferien i deres eget land.

Forberedelse er nøglen til succes 
Uanset om du er på vej til stranden eller op i bjergene, er forberedelse nøglen til succes. På den måde vil du være klar, hvis tingene går galt eller i det mindste ved hvem du skal kontakte. Rejsetjeklister er let tilgængelige. Men som det ofte er tilfældet, er din egen checkliste altid den bedste. Derfor skal du altid skrive din egen liste. Det første sted at søge assistance er bilistklubber, hvoraf de fleste har deres egne kategorier på deres hjemmesider, hvoraf nogle også tilbyder specielle rejseapps. For nogle nyttige links klik her:
Bilrejse
Når man rejser i bil, bliver forberedelsen vigtigere, selv om mobilitet over hele Europa ved første øjekast ser ubesværet ud. At tage en biltur i hele Europa kræver, at man ser på forskellige nationale regler og bestemmelser, som f.eks. De mange forskellige vejafgifter for personbiler, hvilket gør det vanskeligt at manøvrere dig gennem den europæiske "Vejskatsjungle". En af de få ting, der gælder overalt, er det grønne forsikringskort som et velkendt bevis for forsikring. Dette kan du få hos dit forsikringsselskab. Mens alle østrigske biler skal være udstyret med reflekterende veste, advarselstrekanter og et førstehjælpskit, kan andre europæiske lande kræve forskellige ting. Hvis du undlader at overholde de obligatoriske standarder, kan du stå over for store bøder. Derfor skal du i god tid finde ud af, hvad du skal tage med ombord i din bil i det land, du skal rejse gennem og til.

Mere information klik her.

Hold hovedet koldt
Hvis du vil holde hovedet koldt i sommervarmen, især under lange bilture, så se her hvordan du bruger klimaanlægget rigtigt . Her er nogle tips:
  • Hvis bilen har været parkeret under den brændende sol, skal den varme luft ud af bilen så hurtigt som muligt. Så start motoren, indstil klimaanlægget til den laveste temperatur og drej ventilatoren op. Lad vinduerne være åbne, så den varme luft kan komme hurtigt ud.
  • Efter ca. tre minutter ruller du vinduerne ned og lukker soltaget, hvis der er et soltag i bilen. Når du har trykket på "luftcirkulation" knappen, er det kun luften i bilen der bliver cirkuleret, hvilket forbedrer køleeffekten.
  • Efter yderligere fem minutter skal funktionen "luftcirkulation" slås fra igen for at forhindre, at vinduerne falder op og for at undgå ringere luftkvalitet i bilen.
  • Køleluften bør aldrig rettes direkte mod kroppen, ellers kan du få en forkølelse. Optimal kontinuerlig afkøling opnås ved at bruge afrimningsdyserne under forruden.
  • Overdreven køling er meget dårlig for dit helbred. Jo lavere du justerer temperaturen, desto større pres sætter du på dit blodomløb. Klimaanlægget skal indstilles til maksimalt 5 grader under udetemperaturen. Kilde: ÖAMTC
På langtur
Vælger du en langdistancerejse er de respektive udenrigsministerier en god kilde til information. Ud over alle mulige fakta og tal giver de potentielle rejseadvarsler og meget mere.


For at sikre, at din velfortjente ferie bliver virkelig behagelig anbefaler vi dig at afklare alle spørgsmål tidligt og være velforberedt. DEZENT ønsker dig en vidunderlig og afslappende ferie!
Vacation (1)Vacation (2)Vacation (3)Vacation Teaser