udviklingen af hjulet – del III
Når ideen bliver virkelighed, og hjulet går i serieproduktion

DEL 2 af Udviklingen af hjulet handlede om grundformen, den permanente form og det nødvendige forberedende arbejde. Fra disse genanvendelige former støbes de første prøvehjul med lavtryksformstøbning.
Så snart de har bestået alle prøver og modtaget en TÜV-certificering, kan fælgen gå i serieproduktion.
 
                                                                ALCAR AEZ DOTZ DEZENT ENZO STAHLRAD

Fra smeltediglen til hjulet
Hele aluminium-siliciumlegeringsbarrer smeltes i en ovn ved 780 ° C. Der blæses luft ind under smelteprocessen, hvilket udskiller urenhederne. Disse fjernes så støbningen bliver helt ren.
ALCAR AEZ DOTZ DEZENT ENZO STAHLRAD

AEZ satser på lavtryksstøbning
Den smeltede aluminiummasse presses ind i støbeformen nedefra under lavt tryk ved ca. 4 bar.
 Ved anvendelse af gastryksprincippet stiger metallet ind i støbehulrummet mod tyngdekraften. Den permanente form har den fordel at den har høj  varmeledningsevne. Dette fremskynder køleprocessen når aluminiumsmassen i formen afkøles i vandtanken.
ALCAR AEZ DOTZ DEZENT ENZO STAHLRAD

Udholdenhedstest
Højeste kvalitet sikres ved streng kvalitetskontrol. Sådan er det hos AEZ, derfor bliver hver eneste fælg røntgenfotograferet før bearbejdningen fortsættes. Bearbejdningen udføres ved hjælp af CNC-teknologi. Skruemaskinen og fræsemaskinen sikrer henholdsvis præcision og konsistente resultater. Maskinerne er forprogrammerede og fungerer fuldt automatiseret, så indpresningen, hvert bolthul og hvert boret hul er perfekt.
ALCAR AEZ DOTZ DEZENT ENZO STAHLRAD

Perfektioneret, Videreudviklet
Når støbningen er hærdet, og fælgen har det ønskede udseende, mangler der stadig et vigtigt punkt. Fælgstøbningen rengøres og affedtes, inden grundmalingen påføres, som efterfølges pulverlakeres, hvilket ikke kun giver fælgen sin specielle farveeffekt, men også fungerer som beskyttelse mod vejr og vind.
AEZ har udviklet en særlig højkvalitets pulverlakering, som ikke kun beskytter mod grus og snekæder, men også mod vejsalt.
Så snart fælgen ruller ud af AEZ smedjen er det et kvalitetsprodukt og en pålidelig følgesvend.
  •  
ALCAR AEZ DOTZ DEZENT ENZO STAHLRAD